Etsi
  • Markku Laak

Cybermindin digitransformaatioilta viinin ja tapasten merkeissä


Cybermind järjesti digiviininmaisteluillan viinikellari Nomad Cellarsin tiloissa Annankadulla Helsingin keskustassa. Illan teemana oli digitransformaatio. Cybermindin Jouni Selin piti esityksen aiheena “Näkökulmia onnistuneeseen digitransformaatioon ja miten muut ovat sen tehneet”. Jouni pitikin mielenkiintoisen, keskustelua ja argumentointia herättävän, esityksen.

Digitalisaation näkökulmina esitettiin mm biologiasta, innovaatiosta, organisaation rakenteesta, visiosta, toimialasta, toiminnosta ja teknologiasta. Hyvinä esimerkkeinä mm Airbnb, Uber, Amazon, GE Digital Wind Farm, Audi City, LEGO, Starbucks, joiden todellisesta digitransformaatiosta käytiin keskustelua. Jouni esitteli erilaisia digitaalisen transformaation kypsyysmalleja ja mm sitä mikä on olennaista digitransformaatiossa sekä mitä voi olla epäonnistuminen digissä. Lopputulemana esitettiin ajatus siitä, että digitransformaatiota on jokaisen yrityksen ja yhteisön pohdittava ja innovoitava uusia toiminnan muotoja disruptiivisesti, jotta kilpailussa pysytään mukana.

Digitaalisuus tuo uusia huimia mahdollisuuksia sekä toiminnan että asiakkuuksien kehittämisessä, mutta ennenkaikkea liiketoiminnan disruptiivisessa kehittämisessä. Ei kuitenkaan sovi unohtaa digikehittämisen riskejä, joita voi hallita hyvällä ja ammattitaitoisella innovoinnilla ja suunnittelulla.

Itse viininmaistelu aloitettiin sommelierimme Mikko Matilaisen johdolla. Mikko oli valinnut tähän viininmaisteluun Ranskan Burgundin alueen valkoviinit, joista pääsimme maistelemaan neljää hyvinkin erilaista viiniä. Mikko kertoi erilaisista viineistä ja niiden kasvatusmenetelmistä ja -paikoista hyvinkin tarkasti omalla letkeällä tavallaan. Erikoista oli havaita kuinka erilaisilta viinit maistuivat ja millaisia erilaisia makuja niistä löytyikään kun niitä pääsi maistelemaan peräjälkeen. Viinienmaistelun lomassa saimme liha- ja juustopainotteista tapasta, jotka oli hankittu naapuriravintolan suorahankintana Italiasta. Saimme nauttia asiantuntevasta viiniopastuksesta ja suorastaan gourmet-tapas/viineistä !

Ja ainakin allekirjoittaneelle syttyi palo jatkoviininmaisteluihin, joita tulemmekin järjestämään lähitulevaisuudessa erilaisin teemoin.

Markku Laak

Cybermind Oy


64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki