Etsi
  • Jouni Selin, Cybermindin hallituksen jäsen

Tietosuoja ja yrityksen toimintakulttuuri


Tietosuoja on luonteeltaan kokonaisvaltainen yrityksen toimintakulttuurin kyseenalaistava asetus. Liian monet yritykset lähestyvät tietosuojaa liiaksi yhdestä näkökulmasta kuten juridiikan tai compliancen kautta, onhan kysymyksessä asetus. Mutta esimerkiksi juridiikka on kuitenkin vain yksi tärkeä mutta aivan liian riittämätön näkökulma näin laajaan asiaan. Yhtä tärkeitä ovat esimerkiksi tietosuoja ja tiedonhallinta ja joissakin yrityksissä niihin pitäisi kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota.

Joka tapauksessa tärkeintä on ymmärtää tietosuojan laajuus ja että se koskettaa hyvin monia toimintoja kaikissa henkilötietoja käsittelevissä yrityksissä. Meillä on aikaa enää alle vuosi ymmärtää kaikki asetuksen vaikutukset ja tehdä tarvittavat kehitys- ja korjaustoimenpiteet. Suurimmassa osassa yrityksiä tarvittavia toimenpiteitä on varsin paljon.

#regulaatio #compliance #gdpr #tietosuoja

21 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki